Gábor Dénes Főiskola

"A Gábor Dénes Főiskola célja, hogy megbízható, gyakorlatorientált hallgatókat bocsáthasson ki, annak ellenére, hogy az úgynevezett bolognai képzés első szakasza - BSc - az elméleti alapok megszerzésére koncentrál. A fakultatív tárgyak közé felvehetők számítástechnika tanfolyamok, a Cisco Academia és a Microsoft mérnöki tanfolyam, melyre, ha az ember önállóan jelentkezik, annyiba kerül, mint a főiskola féléves tandíja." (dr. Zárda Sarolta, rektor)

Ez a blog elsősorban a GDF hallgatóinak szól, számukra kíván teret biztosítani a véleményük megosztására.

Linkblog

Mit gondolsz? Mit mondanál?

2008.01.07. 15:02 :: GDF Blog

Szeretnéd elmondani a véleményed a Gábor Dénes Főiskoláról? Most itt a lehetőség! Ennek a blognak az a célja, hogy összegyűjtse, majd szerkesztve megjelentesse a beérkező véleményeket, ötleteket, javaslatokat: mi tetszik, mi nem tetszik, mit csinálnál máshogy, mit javítanál?

Bármilyen ötletet, véleményt várunk (de fenntartjuk a jogot a szerkesztésre, válogatásra). Ráadásul most egy különleges játékot is kínálunk:

Keress egy olyan ismerőst, aki mostanában fogja eldönteni, hol tanuljon tovább. (Akár most fog jelentkezni, akár csak egy-két év múlva.) Küldj neki egy levelet, amiben ajánlod a GDF-et, és ezt a levelet küldd el nekünk is! (Másolatban, cc-zve.) Határidő: 2008. február 10.

Az ilyen ajánlást küldők között értékes nyereményeket sorsolunk ki (a nyeremények listája). Az ajánló levélben az aláírásod alá vagy mellé a pontos azonosítás érdekében tüntesd fel az ETR hallgatói azonosítódat is.

A véleményküldésnél természetesen szívesen fogadjuk az anonim, nem azonosítható leveleket is, de a sorsoláson csak akkor vehetsz részt, ha itt is megadod az ETR azonosítódat.

E-mail címünk, ahova a leveleket várjuk: gdfblog@gdf.hu

Várjuk a véleményedet, az ajánlásaidat. Jó játékot és sikeres vizsgaidőszakot kívánunk!

46 komment

Címkék: gépház játék

A bejegyzés trackback címe:

https://gdf.blog.hu/api/trackback/id/tr68288231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herby 2008.01.11. 05:22:01

A XXI. század elérte a régi "Vélemények, javaslatok" levelesládát, amikor is minden hallgató akár név nélkül is leírhatta a javaslatait és bedobta egy zárt borítékban a TO postaládájába. Mindig kiváncsi voltam, hogy mi lesz ezeknek a leveleknek a sorsa. A GDF Blog egy jó ötlet, csak a hallgatókon múlik, hogy megtöltik-e tartalommal.

GDFStudent 2008.01.11. 23:48:51

Nappali tagozatos tanuló vagyok. Eleinte kétségeim voltak a GDF-fel kapcsolatban, de most, hogy ide járok, kicsit megnyugodtam! Én is hallottam, hogy álláshírdetésekben kikötik, hogy GDF-es hallgató ne jelntkezzen! Ezek szerintem mindenki számára elrettentőek! Én hiányolom a reklámot! Ahhoz, hogy jó híre legyen, vagy népszerűbb legyen az iskola, igenis elengedhetetlen a reklám! Pláne a felvételi időszakban, ráadásul ilyen fiatal intézmény esetében! Én tisztában vagyok azzal, hogy az iskola rengeteg dologban élen jár, mert hallottam róla! Ezen felül segítőkész, és tanulócentrikus! Pl.: a sikeres táoktatás, korszerű gépek, a tanulók munkájának segítése és a nappalisok számára az Illiászon való ismeretanyag hozzáférhatősége, a tanárok kiválóak (Corvinusról, BGF-ről)! De a kívülállók ezt nem tudják! Bár igazából a hallgatók érdeke, hogy pozitív hírneve legyen az iskolának ahová járnak, ez azért a vezetősgnek sem lenne utolsó vagy káros! Hiszen akkor több diák jelentkezne ide! Mivel a GDF alapjában egy számítástechnkai iskola, nem látok túl nagy akadályokat az interneten való népszerűsítés előtt! Itt nem csak a saját honalapon való népszerűsítésre gondolok! Más iskolák plakátjaival, még a buszok oldalán is találkozunk!

Nagyon ötletes a hallgatók véleményének kikérése ilyen formában! Remélem az iskola hírneve is változni fog az elkövetkezendőkben!

Black 2008.01.12. 03:21:25

GDFStudent:

Black 2008.01.12. 03:22:53

GDFStudent: "Ezen felül segítőkész, és tanulócentrikus"

Hát, nem tudom... A TO soha nem tud semmiről, küldözgetnek ide-oda. Néhány vizsgaidőpont kiírásáért egyszerűen könyörögni kell (jónéhány tanár az ILIAS tantárgyi fórumokat sem olvassa, az e-mail-re nem válaszol, külsős e-mail címen lehet csak elérni (t-online,yahoo stb.)), jelen pillanatban két olyan felvett tantárgyam is van, amire egész szemeszterben NEM volt kiírva időpont, most meg berakták mind a két vizsgát jan. 25-re. Az a mázlim hogy nem üti egymást a két időpont. És ugye a szemeszter vége jan. 31. UV időpont tehát nincs. Nem tudom, hogy van-e erre valami szabályzás, hogy kötelesek UV-t biztosítani. Másik: az ETR-be (és így az indexbe) egyszerűen nem hajlandóak beírni a jegyeket. Ezért is könyörögni kell, és a TO természetesen itt is tehetetlen. Pedig az ő dolguk lenne intézkedni ezekben az ügyekben.
Úgyhogy lenne még mit javítani a segítőkészségen, és tanulócentrikusságon.
Az igaz hogy más suliban is biztosan vannak ilyen problémák, de most ide járok, és ezekkel találkozok nap mint nap.

"álláshírdetésekben kikötik, hogy GDF-es hallgató ne jelntkezzen"

Igen, ilyenről én is hallottam :-( És szívesen jelentkeznék egy ilyen álláshirdetésre. Nem egy BMF-esnek írtam meg a szakdolgozatát, és láttam hogy mennyire értenek pl. a programozáshoz. Katasztrófa! :-( Úgyhogy szerintem a GDF-en VÉGZETT emberkék simán felveszik a versenyt a más iskolákban végzettekkel.

Az a baj, hogy azért ilyen rossz az iskola hírneve, mert nagyon sok embert felvettek, azok nagyrésze (szerintem bő 80-85%-a) otthagyta a sulit, elment dolgozni, és ott az jött le, hogy az emberke sík hülye az informatikához, és a GDF-re járt. Ebből jön a tanulság, hogy legközelebb nem vesznek fel GDF-et végzett embereket :-(
Na, egy kicsit hosszú lett a hozzászólás... De most már befejezem :-)
Üdv!

UI: remélem Cenzné és az ura nem olvassa ezt a blogot :-)

véleményező 2008.01.12. 13:44:39

GDFStudent: Biztos te vagy Kristály Attila, érzem, tet tudsz mindig ilyen pozitívan hozzáálni a dolgokhoz :D Ha nem,akkor elnézést, ajánlom többet járj be a suliba.
Ami biztos nem így van:
"Én tisztában vagyok azzal, hogy az iskola rengeteg dologban élen jár, mert hallottam róla!" LOL, mert hallottál róla. Nagyszerű, akkor ezek szerint nem is tapasztaltad, nalátod, te is magad ellen beszélsz :p
"tanulócentrikus": Vajon miért kell a tanuló diákok többségének félniük a tanulmányaik miatt? Mióta GDF-es vagyok, állandóan azon kell izgulnom, lesz-e vizsga, nem fognak-e megszivatni.

Ami már nem neked szól: Az iskola jelenlegi HÖK társasága szarik ránk, csak a bulit csinálja, nincsen hallgatói érdekképviselet.
3 éve most látok először HÖK választási plakátot, olyan embertől, aki nem HÖK-ös.

Sorolhatnám még, de minek.

Szerintem addig esélytelen az iskola hírének rendbetétele, amíg a vezetőség nem akar segíteni rajtunk.

ÜDv: egy reménykedő hallgató.

vadafakkiztisz??? 2008.01.12. 21:56:57

[1.] a TO.-ba eddig akarhanyszor mentem sosem tudtak semmi valaszt adni, akarmilyen kerdessel is fordultam oda !:D
[2.] a golyatabor az jo!!:D:D megyek jovoreis D:D:
[2.]Nyelvoktatas ("Werz"???) sem artana, hiszen " Minden, ami informatika " angol....
[3.]Hat igen, a vizsgak azok valami fantasztikusak tudnak lenni lesz nem lesz, kivan irva nincs kiirva, jatek az nagyon izgi tud lenni.
[4.] Kicsit aktivabb HOK sem artana... kik ok vannak egyaltalan??:D:D
"oldalukon" is igazan friss hirek talalhatok
www.gdf.hu/Diakoldalak/HOK/Lapok/HOK.aspx
[5.]ILIAS. azis valami "gyonyoru" talalmany,
barmien mas forummotorral (Invision Power Board, Vbulettin) gyorsaban es hatekonyabban lehetne benne "dolgozni" kerezsgelni es a kezelesuk is fenyevekkel egyszerubb szerintem, mint felhasznalo mint admin feluleten.
[6.]a golyatabor az jo!!:D:D megyek jovore is D:D:
[7.]Tobb informacio a diakok fele
[8.]a golyatabor az jo!!:D:D megyek jovoreis D:D:("mindenki vesseki , follyon a szesz a barpultnak essneki":D:D:D:D)

Herby 2008.01.13. 09:42:13

Javaslom, hogy válasszuk szét az ocsút a szalmától azaz ne keverjük össze a GDF, mint oktatási intézmény szervezési problémáit és a hallgatók által okozott gondokat. Hasonlóan célszerű a nappali képzés és a távos képzés gondjairól is külön szólni.

GDF szervezési kérdések:
Kezdetben volt a Frangepán utca, Bécsi út 324. és Etele út 68. Ezek csak a budapesti konzultációs központok. Számomra ismeretlen okok miatt megszűnt a Frangepán utcai konzultációs központ. Minden relatív, hogy kinek mi van közel, mindenesetre ott jó infrastrukturális körülmények között lehetett előadást hallgatni. Igaz, hogy jellemzően egy nagy teremben voltunk pl. Matematika vagy Java előadáson, de normális köülmények között. A megszűnése nem azért fájó, mert elvesztettünk valamit, mi hallgatók, hanem azért, mert nem túl sok kommunikáció volt az okokról. Biztos nem kellett a hallgatók orrára kötni ennek ellenére egy rövidke hír pl. a www.gdf.hu oldalon nem lett volna hasztalan és elébe megy a találgatásoknak.

A Bécsi út nekem mindig az igazi "Campus" jelleget adta, azaz csönd, nyugalom, fák, madarak, függetlenül attól, hogy tudtam mi volt az épület korábban (fiatalabbak kedvéért orosz laktanya volt!). A Bécsi útnak meg volt a maga varázsa: a világ végén van és sem tömegközlekedéssel, sem autóval nem lehetett pl. péntek délután gyorsan megközelíteni. Ennek ellenére én szerettem. Szerettem a földszinti információs irodát, bár szerencsére csak keveset kellett ott járnom. Szerettem az Index irodát, mivel Mágori Edit mindig segített. Kedveltem Kiss Magdit aki mindig gyorsan válaszolt az ILIAS-ban, bár a vizsgákon, amikor teremfelügyelő volt soha el nem mosolyodott volna. Szerettem az Aud-maxot és a többi termet is. Jó volt, hogy az RI vizsgákról az Excel tábla mindig naprakész volt az ILIAS-ban.

Amit nem szerettem, hogy a projektorokban soha nem cseréltek izzót, így a harmadik sorból nem lehetett látni az előadást. Nem szerettem, hogy a hangosítás sokszor pocsék volt és az előadás elején ezzel kellett szórakozni. Mindezek mellett szerettem az összes oktatót és rengeteg tárgyat ott hallgattam. Nem volt jellemző, hogy gond lett volna az elővizsgával vagy a ZH-ból kapott megajánlott jegyekkel. Valahogy működött a dolog és az ETR is. Ami viszont rossz volt az a hihetetlen ellentét ami az Etele út 68. és a Bécsi út 324. között feszült. Földrajzilag kb. 15 km volt a távolság a két intézmény között, de oktatásszervezési kérdésekben 1500 km-nek tűnt. Olyan volt, mint amikor egymásnak feszül két hatalmi centrum és megpróbálják egymást lenyomni. Szerintem így érezheti magát egy olyan gyerek akinek a családjában a szülők állandóan marakodnak a feje felett és válni készülnek. Akadémiai magasságokban oktatja a GDF a szervezési és vezetési ismereteket, de maga a GDF, mint cég ugyan olyan szervezeti betegségeket mutat, mint bármilyen más üzleti vállalkozás a versenyszférában. Ha eljutsz a tanulmányaid végére, akkor majd megérted, hogy miről is van szó. A GDF is egy munkahely, ahol vannak vezetők és beosztottak, akik pénzért teszik a dolgukat. Itt is vannak nagyon rendes lelkes emberek és léhűtők, mint minden munkahelyen.

Mindig utáltam bemenni az Etelére a TO-ra, mivel 20-22 év forma "libák" úgy beszéltek az emberrel, mintha együtt homokoztunk volna. Utáltam azt a lekezelő, buta stílust, ahogy a hallgatókkal bántak a TO ügyintézők. Nem a TO vezetővel, vagy az oktatásszervezőkkel volt a gond, hanem a "frontharcos - pláza cicákkal", akik sok esetben maguk is a GDF hallgatói voltak, viszont időnként a bicska kinyílt a hallgató zsebében, ahogy válaszoltak. Szerencsére ezek a lányok mára már eltűntek.

Jött 2007. szeptembere, amikor is megszűnt a Bécsi úti Campus. Fájt, hogy erről egy sort sem közöltek a hallgatókkal, csak azt vettük észre, hogy a 2007/2008-as tanév I. félévi időrendi táblában nincs benne egyetlen Bécsi úti előadás sem és minden az Etelén lesz. Elindultak a találgatások, hogy mi is történt. A könyvtár megmaradt, viszont minden az Etelén van. Jött egy másik változás is miszerint Dr.Szelezsán János Rektor úr nyugdíjba vonult, amit tudtunk. Jó szívvel gondolok rá, mivel ugyan kevés közös ügyünk volt, de mindig olyan érzése volt a hallgatónak, hogy közvetlen, már-már jóságosan atyáskodó módon, nagyon hallgató centrikusan állt a dolgokhoz.

A 2007/2008-as tanév I. féléve maga a dráma! A GDF-ről elment számos oktató. A régi tárgyakat új vezetőtanárok vették át. Az információ áramlás megakadt a hallgatók és a GDF között. A hallgatók sok esetben rohangáltak össze-vissza. A www.gdf.hu oldalt lecserélték nem csak külalakban, hanem tartalmilag is. Az indulás olyan volt, hogy 30 oldalból 20 oldalon a "Feltöltés alatt" villogott. Az új vezetőtanárok neveit nem látta a hallgató a régiek kiléptek. Az év kezdése maga a dráma és a teljes káosz volt! Az új GDF vezetésnek talán önhibáján kívül is, de sikerült a teljes káoszba navigálni a GDF-et számos szempontból. Talán ennek egyik előszele volt, amikor a 2007-es tavaszi szemeszter végén megbolondult az ETR és olyan tárgyakat is a nem teljesített között mutatott, melyekből már vizsgázott a hallgató. Ennek ugyan semmi köze nem volt az átszervezéshez, de előre borzolta az idegeket.

A 2007/2008-as őszi szemeszter hallgatói szemmel maga a teljes káosz. Sugárzik az oktatók között a feszültség. Régi oktatók eltűnnek, újak jönnek. Vizsgák, gyakorlatok megjelentek az ETR-ben, amire "lecsaptak" a hallgatók, majd volt, hogy eltűntek egyes gyakorlatok. Volt olyan tárgy, amiből egy hónapban heti rendszerességgel megjelentek vizsgák, melyet az előadáson egyeztettünk az oktatóval, viszont nem, hogy 3 nap alatt nem, hanem 3 hét alatt nem sikerült kijavítani az első vizsgát. Így "ugrott" másik két alkalom és 3 hétig a körmét rágta az ember, hogy mi van a megajánlott jegyével. Volt olyan tárgy, amiből a hallgatók szervezték meg a vizsga-előkészítőt és magát a vizsgát is. Az oktatók szinte soha (tisztelet a kivételnek) nem javítják ki a TVSZ-ben megadott 3 nap alatt a vizsgákat és a jegyek nem kerülnek fel időben az ETR-be.

A fenti káoszra nem voltak felkészülve sem az oktatók sem a hallgatók. A végén nagyon sok frusztrált, ideges hallgató és oktató rohangált a GDF-en és rohangál még most is. Az oktatók túlterheltek, mivel kizárt, hogy valaki pl. 8-10 tárgyat színvonalasan tudjon oktatni és vizsgáztatni. (Rengeteg tárgy volt korábban ahol is számos anyagrészt a hallgató többször is hallgatott más-más tárgy keretében. Erre jó példa, hogy III. évben egy főiskolai képzésben résztvevő távos hallgatónak 24 (!!) vizsgája volt úgy, hogy nem volt elmaradt tárgya. Ez annyit jelent, hogy félévente 12 tárgy, azaz szinte minden héten egy vizsga. Munka mellett ez nem kevés. Ha valaki egyetlen vizsgán is sikertelenül szerepelt, az már felborította a teljes menetrendet.)

Jó dolgok is történtek azért! Elindult 2007 októberében a GDF Információs Központ remek irányítással és szakszerű válaszokkal. A korábbi gyakorlat az volt, hogy a hallgató rohangált fűhöz-fához és ha megkérdezett pl.három embert (adott tárgy vezetőtanára, közreműködő tanár, Bécsi úti információs iroda, Index osztály, Etele úti TO) és kapott 13 féle választ. A hallgatók egymás között is fél információkat rémhíreket keringettek. Az új Információs központ hivatott ezen változtatni. A www.gdf.hu oldal kezdett hasznos dolgokkal feltöltődni.

Az ILIAS-ban megjelentek az új Mentorok, akik ugyan sokszor maguk sem tudnak segíteni, de legalább gyorsan reagálnak a hallgatók kérdéseire. (Budainé, Szűcsné, Kriskó Edina, Balogh Anikó előtt le a kalappal! Hasonlóan Berecz Antónia, Littvay László, Szász Antónia mindig a helyén van és ott segít ahol csak tud. Meg kell említeni az ETR csoportot is, mivel Kovács István és kollégái szerintem erő felett teljesítenek és nekem mindig gyorsan válaszoltak. Ez szintén igaz a TO oktatásszervezőkre is akik 24-48 órán belül válaszolnak. Az más kérdés, hogy az új elektronikus ügyintézést még mind a TO-nak, mind a hallgatóknak tanulni kell, hogy ne 3-4 e-mail váltás után sikerüljön megértetni magát a hallgatónak az ügyintézővel.

Az ILIAS feléledt, bár meglepően kevés hallgató használja. Egy népszerű topicot max. 600 találat ér annak ellenére, hogy a GDF-nek több ezer hallgatója van. Egy időben csúcsforgalom esetén maximum 30-40 hallgató van az ILIAS-ban, ami azt mutatja, hogy nem használják a hallgatók ezt az eszközt. Igen igaz, lehetne szebb, jobb, gyorsabb, de minek is, ha ezt sem használják sem a hallgatók sem az oktatók. Mind az oktatók, mind a hallgatók sok esetben okolhatók az információ hiányért.

A hallgató azért, mivel azt várja, hogy majd a szájába repül a sült galamb. Az oktató meg azért, mert az ILIAS tantárgyi fórumban feltett kérdésekre nem vagy nem időben válaszol. Az oktatók sok esetben azzal kérkednek egy előadáson, hogy nekik nincs is @gdf.hu végződésű e-mail címük csak @szamalk.hu végződésű, szóval ne is várjon választ a hallgató. Elfogadhatatlan egy ilyen hozzáállás egy informatikai főiskolán. Arról nem beszélve, hogy van olyan oktató aki vagy soha nem válaszol vagy kb. 2-4 hét késéssel válaszol. Ezzel nem segítik a hallgatók dolgát. Az egy kicsit ciki volt, amikor a www.gdf.hu webszervere meghalt és nem volt elérhető a GDF weboldala kb. 2 hétig. Azt sem pontosan értettük, hogy miért vesztek el kb. 10 nap fórum bejegyzései az ILIAS átálláskor, amit jó elpre jeleztek is.

25 hasznos dolognak a leendő és jövőbeni GDF-es hallgatóknak:

A fentiek ellenére felmerül a kérdés, hogy miért nem menekül el az ember a GDF-ről? Miért is tenné ezt, ha egyszer már elkezdte a tanulmányait és fizet 187.000,- Ft-ot akkor feküdjön neki és csinálja végig. A leendő GDF-es hallgatóknak és az alsóbb évfolyamnak szívesen leírom, hogy mi az a módszer, amivel nekem eddig sikeresen sikerült teljesíteni a követelményeket a GDF-en távosként úgy, hogy 4,6 az átlagom IV. évben:

1. Mindig nyitott szemmel járj a GDF-en! Kérdezz ha valami nem egyértelmű és menj utána a dolgoknak. Igyekezz hiteles forrásból táplálkozni és ne ülj fel a szóbeszédnek. Keresd meg az oktatót, az Információs központot a TO szakodnak megfelelő oktatásszervezőjét.
2. Csak akkor keresd a HÖK-öt, ha sok jó ötleted van és a tanulás mellett van szabadiőd. A GDF-en a HÖK olyan van is nincs is szervezet. Papíron van, sőt irodája is van (100-as iroda), sőt még egy Szenátort is ad, de érdemben semmire nem jó a jelenlegi formájában. Rajtad is múlik, hogy ezt így elfogadod, vagy alulról szerveződő módon segítesz megtölteni tartalommal. Lenne értelme ebbe időt és energiát fordítani, elsősorban a nappalis hallgatóknak.
3. Járj be rendszeresen az előadásokra, gyakorlatokra. Ha valamit nem értesz akkor kérdezz-kérdezz-kérdezz. Sokszor az előadáson tudod meg, hogy miből és mikor lesz a ZH vagy a számonkérés. Sokszor a gyakorlaton mivel pl. 10-15 fő van csak bent és az oktató meghálálja a jelenlétedet és elmondja, hogy miből érdemes jobban felkészülni, hol lesznek a vizsgán a hangsúlyos részek.
4. A GDF-en SENKI nem fogja meg a kezed és senki nem mutatja meg, hogy merre van az előre. Ne várj arra, hogy megtörténnek a dolgok, hanem proaktív módon menj elébe a dolgoknak.
5. Ne hőbörögj, hanem főiskolai polgárhoz méltó, felnőtt módon viselkedj. Elmúltál már 18 éves azaz nagykorú vagy. Ez ne csak a személyigazolványodból derüljön ki, hanem a vita kultúrádból is. Kérdezz normális stílusban és normális felnőtt emberhez méltó hangnemben. Ne félj, ha érdekérvényesítő módon viselkedsz és megadod a tiszteletet a másik embernek, akivel tárgyalsz, akkor senki nem fog haragudni rád.
6. Ha nem kaptad meg a választ, akkor tedd fel másképpen. ha így sem sikerült megtudnod, akkor kérdezz mástól. Legyél szívós, kitartó, rámenős és udvarias. Ha úgy érzed, hogy hülyének néznek, akkor se veszítsd el a lélekjelenlétedet, hanem számolj 10-ig és menj tovább. Magadért kaparsz, így soha ne add fel.
7. Szeptemberben, amikor megkapod az időrendi táblázatodat, akkor jelöld be egy naptárban az összes adott féléves konzultáció időpontját pirossal. Döntsd el magadban, hogy ezeken a napokon a GDF-en leszel és úgy szervezd a munkádat és a magánéletedet, hogy ott legyél minden konzultáción.
8. A családoddal előre beszéld meg, hogy Te most tanulsz és kb. 4 évig nem nagyon fognak látni, illetve ha munka mellett tanulsz, akkor nem nagyon lesz szabad hétvégéd. Péntek 14:00 órától este 19:00 óráig előadáson fogsz ülni, hasonlóan szombat reggel 8:00 órától 14:00 óráig. Vasárnap meg tanulsz a következő heti ZH-ra vagy vizsgára.
9. Az ETR-ből nyomtasd ki a félév elején táblázatos formában az adott félév összes vizsgáját és ezt otthon függeszd ki több helyre is. Pl. az előszobában a bejárati ajtó mellett. A konyhában mágnessel a hűtőszekrényre. A fürdőszobában a tükörre. A lényeg, hogy az első pillanattól kezdve legyél tisztában azzal, hogy hány tárgyad van az adott félévben.
10. Ha lehet házi dolgozattal jegyet szerezni, vagy jegyet javítani, akkor írj ház dolgozatot. Ha nincs benne a Tantárgyi Útmutatóban akkor is írj házi dolgozatot és add be a vizsgával együtt. Rengeteget segít, mivel Te foglalkozol az adott tárggyal és az oktató is látja, hogy beleadtál apait-anyait az ő tárgyába.
11. Amint látsz egy vizsgaalkalmat az ETR-ben azonnal jelentkezz fel és menj el vizsgázni. Ne halogass semmit!! Amint egyre több tárgyból írnak ki vizsgát, akkor vegyél elő egy naptárt és pontosan készíts menetrendet, hogy mikor vizsgázol. Ezt is nyomtasd ki és függeszd ki otthon. Kérj segítséget a barátodtól, barátnődtől, férjedtől, feleségedtől, hallgatótársadtól, ha egyedül nem megy a beosztás elkészítése. A vizsgák beosztása olyan mint egy stratégiai játék.
12. Keress olyan tanulótársat, aki azonos tagozaton, szakon, szakirányon tanul. Így, ha valamiről lemaradsz akkor van kitől kérdezni.
13. Tanulni-tanulni-tanulni, majd vizsgázni-vizsgázni-vizsgázni!
14. Nagyon fontos, hogy megtanulj tanulni. Azaz kiemelni a lényeget, rendszerezni a hallottakat, megtalálni azokat a trükköket, amivel meg tudod tanulni a legnehezebb tárgyakat is. Mindent meg lehet tanulni és mindenből le lehet vizsgázni! Azt nem állítom, hogy mindenkinek mindenből elsőre sikerül, de nem lehetetlen.
15. Nem dől össze a világ, ha nem sikerül egy vizsga elsőre. Még akkor is menj el, ha úgy érzed remeg a léc és kevés időd volt felkészülni. Lehet, hogy pont olyan kérdéseket kapsz, amire tudsz válaszolni. Ha még sem sikerül a vizsga akkor beljebb vagy egy tapasztalással, hogy legközelebb mire lehet számítani.
16. Ha valami nem megy akkor keress magántanárt aki felkészít a vizgsára.
17. Mindig legyen az ETR-ben plusz egy vizsgára való UV befizetésed. Nincs annál rosszabb, hogy nem sikerül egy vizsga, majd a pótvizsga egy hét múlva lesz, viszont erre azért nem tudsz elmenni, mivel tartozásod van.
18. Ne halogasd a vizsgákat és ne hallgass azokra a szirén hangokra, hogy később majd könnyebb lesz. Pont fordítva van. Ha elmarad egy-két tárgyad azt időben be lehet hozni, viszont egy félévben 14-16 vizsgánál többet egyszerűen nem tudsz letenni. Képtelenség, mivel így is hetente kell vizsgáznod. És ebben még nincs benne az, hogy a munkahelyeden valami miatt nem engednek el. Nincs benne, hogy beteg leszel. nincs benne, hogy jön Karácsony és Új év stb.
19. Csak annyi tárgyat vegyél fel egy adott félévben, amit teljesíteni is tudsz. Itt is igaz, aki sokat markol keveset fog. Legyen egy pontos menetrended és oszd be az idődet jó előre.
20. Az adott tankörön belül keresd a kapcsolatot másokkal. Írd fel több ember nevét, e-mail címét telefonszámát. Ha nem tudsz elmenni egy előadásra akkor kérj meg valakit, hogy küldje el neked a tudnivalókat, vagy a jegyzeteit. Legyél kapcsolatban minél több emberrel. Ha téged kérnek, akkor segíts, így ha legközelebb Te kérsz akkor segíteni fognak. Ha nem ezt tapasztalod, akkor keress egy másik embert.
21. Jó előre gondold ki, hogy miből akarsz diplomázni és már a II. vagy III. évben keress megfelelő témát és add be a DM tervedet.
22. Tekints úgy a főiskolás létre, mint egy "beavatási szertartásra", azaz ez amin most átmész a feltétele annak, hogy diplomás értelmiséginek mondhasd magad. Ne azt nézd, hogy mit miért nem lehet, hanem minden esetben a megoldáson járjon a fejed.
23. Hullámokban elő fog jönni, hogy hagyod az egészet és kiszállsz a mókuskerékből! Ne tedd, mivel egy életen át mardosni fog a lelkiismeret és különben is még senki nem halt abba bele, hogy diplomát szerzett a GDF-en.
24. A GDF nem egy könnyű főiskola, bárki bármit állít is róla. Itt is csak úgy tudsz előre jutni ötről a hatra ha tanulsz és teljesítesz. A távos és a nappalis hallgatóknak azonos a vizsgakövetelmény csak a távosok 1/4 annyi alkalommal hallgatnak egy tárgyat. Ha elvégezted a GDF-et a kutya nem fogja megkérdezni tőled, hogy pl. Java1-ből hányadikra mentél át, vagy Számvitelből hányasod volt. A lényeg, hogy minden tárgyat teljesíteni kell mese nincs.
25. Időnként nagyon fáradt leszel, így szervezd meg, hogy legyen időd pihenni is. Szabadidőd nem sok lesz a szorgalmi időszakban, mivel munka mellett tanulsz, de keress valami olyat, amivel fel tudsz töltődni.

GDF Student 2008.01.13. 11:37:33

Nem Kristály vagyok! Isten ments!
Jó a TO-sok kicsit...ez tény! De mit vártok?!?! Na mind1! A nyelvoktatás HIÁNYZIK! Lehet nincs is olyan suli, ahol nem biztosítják a nyelvoktatást! Pláne, hogy a diplomához kötelező a szakmai, vagy a felsőfok!!!!
Srácok..nem tudom, nekem eddig a vizsgákkal nem volt baj! Én nem info szakra járok, hanem Gazd. menedzsment.-re, ez új szak..lehet itt még tepernek, hogy minden rendben menjen, és megpróbálják a legjobb formát hozni! Nekem a tanáraim általában a forumon is toppon vannak..kivéve a filo. tanárt. Nah de ő szivat is minket rendesen!
Jahj..igen! Viszont ne várják tőlűnk, hogy feltudjunk készülni olyan tantárgyból amiből:
1. Nem kaptunk tankönyvet (kölcsönözni kell a könyvtárból)
2. A könyvtári könyvek létszáma...kb. a 12-t haladja meg, amiből következik, hogy közel sincs elegendő könyv!

HA nem kaptunk könyvet,legalább a könyvtárban biztosítsák a megfelelő mennyiséget!!!!!!!!!

A HÖK működése, pedig a diákokon múlik...elvégre ők, mi vezetjük! (Jahj igen, és elvileg minden GDF-es diák, HÖK tag! :P Ezt nem tudom tudjátok-e!) De az tény, hogy másban nem nagyon lehet rájuk számítani, csak a buliban!

Blogger 2008.01.13. 22:17:19

A GDF-es hallgató 10 parancsolata:

1. A jó GDF-es hallgatónak nincs semmiféle kérdése, ha van is azt meg tudja válaszolni saját magának
2. A jó GDF-es hallgató képes több különböző forrásból kapott eltérő tartalmú informácioból valószínőségszámítással meghatározni hogy mi vonatkozik rá.
3. A jó GDF es hallgató képes 5 tanítási nap alatt elsajátítani alap szinten egy programozási nyelvet.
4. A jó GDF-es hallgató képes megtanulni 300-400 oldalt úgy szószerint hogy azt érti is. (Mindenféle segítség nélkül).
5. A jó GDF es hallgató képes a 4. pontban tanultakat egy vizsgán ami 30 kifejtős kérdésből áll 40 perc alatt visszaadni.
6. A jó GDF es hallgató rendelkezik egy időgéppel vagy legalábbis tudja hogyan kell építeni egyet és ezzel képes áthidalni a Bécsi út Etele út távot úgy hogy 2 azonos időpontra kiírt vizsgát teljesítsen.
7. A jó GDF-es hallgató mivel csak részmunkaidőben, vagy egyáltalán nem dolgozik korlátlan anyagi fedezettel rendelkezik.
8. A jó GDF es hallgatónak nincs szüksége alvásra és sohasem fáradt.
9. A jó GDF es hallgató képes mindenféle jegyzet és tankönyv nélkül pusztán egy hallagtói segédletből elsajátítani egy 5 kredites tantárgyat.
10. A jó GDF es hallgató az első 9 ponton mosolyogni tud. :-)
+1. A jó GDF-es hallgató óránként megnézi az ETR-t (éjjel is), hogy írtak-e ki 50 férőhelyes vizsgát 300 emberre, ami holnapután lesz.

A "másik oldal" válasza (kedves tanáraink is olvassák a fórumokat!):

1. A GDF-es tanárnak tanulás nélkül át kell engedni mindenkit, hiszen "fizettem a suliért".
2. A GDF-es személyzetnek minden tárgy tanulmányi útmutatóját tudni kell, hiszen nehogymár a diák vegye a fáradtságot és megnézze azt.
3. A GDF-en hetente kell mindenből 50 fős vizsgát tartani, hátha valamelyikre elmegy valaki és nem csak úgy feljelentkezik.
4. A GDF-en csak a tizedik pótvizsga után kelljen fizetni, mert hátha addigra eltalálja az ember, hogy mit is kell a vizsgalapra írni.
5. A GDF-et legalább 23 évig lehessen csinálni és soha ne változzanak meg a diákra vonatkozó szabályok. (Régebbi diákok lovaglásból és jurta építésből is vizsgázhatnak.)

dave00 2008.01.14. 20:18:38

A GDF-esek ne jelentkezzenek hirdetést egy olyan itt végzett hallgató adta fel, akit úgy rugdostak át a diplomán. Erről ennyit. Magából indul ki.

Mefi · http://mefi.be/ 2008.01.14. 23:18:24

Egyébként akinek nem tetszik, átmehet BMF-re például, ahol az indexkönyvvel neked kell szaladgálni, és ha elmulasztod a beírást, pénzbüntetést kapsz, meg BME-re, ahol ötször ilyen nehéz a tananyag. Én elsőéves vagyok, nem kellett magam olyan hűdenagyon megfeszíteni, hogy meglegyen mindenből a kredit.

A "GDF-esek ne jelentkezzenek" nagyon elavult dolog, és nem illene összekeverni a tíz évvel ezelőtti GDF-et és a mostanit. Egyáltalán nem ugyanaz.

Az ILIAS remek eszköz lenne, csak egyszerűen a tanárok nem akarják használni, ez tény. Mint ahogyan az is, hogy néhány jegyért úgy kellett könyörögni, de hát semmi sem lehet tökéletes.

Bővebben a véleményem: mefi.be/muti/2528/tapasztalatok/

lothlory 2008.01.15. 08:03:34

Szeretnék kiemelni egy fontos dolgot, a többi közül, ami nagyon rosszul működik.
Ez pedig a tárgyfelmentések elbírálása!

Beiratkozáskor kell leadni a felmentési kérelmet. A felmentés, arra szolgál, hogy ha már tettél ebből a tárgyból vizsgát ezen a főiskolán vagy másikon, ne kelljen újból vizsgázzál, hiszem már egy jeggyel endelkezel. Ezeknek az elbírálása ebben a félévben 2 hónapig tartott. Már zh-kat kellett írni, sőt az egyik tantárgyból már vzsgázni is kelett volna menni, mire én személyszerint megkaptam a felmetést. Azt az időt, amit ezekre a már "vizsgázott" tantárgyakra kell fordítani, lehetne mondjuk olyan tárgyakra fordítani, amik sokkal gázosabbak. Pl programozás.
MOST a februári beiratkozásnál újból le kell adni a kérvényt, ami megint 2 hónapig fog tartani, mire elbírálják. Megint olyan tárgyakból kell készülni, amiből volt már vizsga.
Ha valakinek matek szigorlata van, akkor azt miérnem lehet egyszerre elfogadni. Miért kell félévenként felmentést kérni belőle?

Én napalis vagyok, de dolgozni kényszerülök mellette. A munkahelyemen számítanak rám, de én nem tudom megmondani nekik előre, hogy mikor tudok bejárni, mert 2 hónapig nem tudom milyen tantárgyból kapok felmentést. Mert ugye, ha tudnám, hogy melyekből nem kell vizsgázzak, azok előadására nem kellene bejárjak, nem kellene feleslegesen zh-ra készülnöm, és a munkahelyemre is be tudnék menni valamiféle pénzt keresni, hogy két vizsga között ne halljak éhen és ne a híd alól kelljen suliba járni.
Bár az én hibám, annakidején miért nem fejeztem be a sulit! De most meg befejezném és van egy rakás tantárgy, amiből már vizsgáztam!

Tehát miért nem lehet előre megmondani a régi index szerint, hogy ezek-és ezek a tárgyak szerepelni fognak a mostani 7-8 félévben is. Ezek közül ezekből-és ezekből megadjuk a felmetést, a többiből pedig nem, mert változott a tananyag, és marad valamennyi, amit még nem tudjuk, lesz-e ilyen vagy sem, változik vagy sem.
ÉS ha valakinek szigorlata van, akkor ne félévenként legyen felmentve a tárgyakból, hanem egyszerre. Vagy elfogadom a szigorlatott vagy nem. Ha el, akkor minden hozzákapcsolódó tantárggyal együtt. Sztem így logikus.

s 2008.01.15. 10:18:37

Kezdeném a pozitívumokkal:
- Ilias-on segítőkész mentorok, mindig gyorsan válaszolnak, segítenek ha kell. Néha a tanárokat is el lehet érni ott.
- Az új info irodából eltűntek a buta kiscsajok, végre normális emberek vannak ott.
- Az index irodában nagyon kedvesek, segítőkészek (bár ez mindig is így volt)

Negatívumok:

Ebből azért jóval több van.

- Kevés vizsga, kis létszám
- Állandó pénzlehúzás
- Idióta szabályzatok bevezetése minden félévben, hallgatószivatás címén
- Idióta szabályzatok alapból :)
- Állandó bizonytalanság, félsz hogy mikor hoznak olyan szabályt, hogy repülsz egyből
- Vizsgák javítása van, hogy 1-2-3 hónap (hogy uv-zzek?)
- Kommunikáció 0. Mindent véletlenül tud meg az ember, vagy bevezetéskor (pl 10khuf/tárgy, vagy vizsgáról lejelentkezés ideje 1 hét..)

Több hirtelen nem jut eszembe, de még tudnék irni ugyanennyit, de mások már megtették.

Én inkább nem ajánlanám a barátaimnak ezt az iskolát. Esetleg az ellenségeimnek :)

Péter 2008.01.15. 11:53:06

Részben egyetértek "S"-el; állandóak a példátlan pénzlehúzások és a Tanár-Diák kommunikáció egy feneketlen űr, de kérdem én olyan áthídalhatatlan dolog ez a kommunikáció??? A tanároknak van email címe, belső melléke, fogadóórája és igenis segítőkészek ha látják, hogy kicsit is foglalkozol a tárgyukkal. Én nappalis vagyok, de a munkám miatt több, mint 2 éve csak vizsgákra járok, mégis meg tudtam szerezni az információt a vizsgákhoz, vagy éppen időpontot kérni! Ne másoktól várjátok, hogy helyettetek dolgozzanak! Más iskolában ezzel a mentalitással ugyanígy vergődnétek!
Az igaz, hogy a PÓTvizsgadíjak méltánytalanul magasak, de ha egyszer veszitek a fáradtságot nem igaz, hogy maximum 1(ingyenes) pótvizsgával nem tudtok átmenni. "Nincs szükség ennyi diplomásra" megmondta a kormány, aki ennyire életképtelen az tanuljon szakmát!
Végezetül: Az elmúlt egy-másfél évben iszonyatosan nagyot fejlődött az iskola, régen ténylegesen borzalmas volt mindentéren a mostanihoz képest. Kár, hogy én 5éve kezdtem, becsüljétek meg magatokat, hogy nem kell reggel 8ra kibóklászni a Bécsi útra, vagy a Frangepánba!
A tanárokat ne szídjátok, hanem kérjetek segítséget, tanuljátok meg amit oktatnak és kapuk fognak előttetek kinyílni!!!
A pótvizsgadiíj lehetne kicsit alacsonyabb vagy pedig legyen sokkal-sokkal több gyakorlati oktatás!!

Mefi · http://mefi.be/ 2008.01.15. 12:00:38

Én meg változatlanul amondó vagyok, hogy mielőtt erősen véleményt alkotunk, más iskolákat is ismerni kéne. Máshol is ugyanúgy megy a pénzlehúzás. Valamint nem keverendő az államilag támogatott és a költségtérítéses finanszírozási forma sem. Utóbbinál értelemszerűen a hallgató lehúzása is a cél.

pontocska 2008.01.15. 14:20:58

Ha már a nagy többség név nélül ír, és így ad véleményt, akkor én is.
Mert név nélkül könnyű szídni az iskolát, a HÖK-öt, vagy éppen Kristály Attilát.
Mefivel egyet kell értsek. A pénz lehúzás mindenhol megy. A Corvinuson például a pót zh-kért is fizetni kell 2000HUF-ot. Igaz az UV-k is ennyibe kerülnek, de addig nem mehetsz vizsgára, amíg az összes zh-dból nincs meg egy minimum pontszám. BMF-en pl az megy, ha később adsz be valamilyen dokumentációt, akkor azért is fizetned kell 2500HUF-ot. Azért itt a pót zh-kért pl nem kell fizetni. A tanárokat elég rugalmasnak tartom, ha valami kérdésemmel megkeresem őket, segítenek. Sőt, én akárhányszor fodultam a TO-hoz a kérdésemmel, mindig segítettek.
A HÖK szapulásához meg csak annyit tennék hozzá, hogy senkisem gondolkozott el azon, hogy egyrészt segítse a HÖK munkáját, sokan inkább "magán emeberként tevékenykednek", és próbálnak a jelenlegi HÖK vezetésnek keresztbe tenni. Azt pedig mindenki elfelejti, hogy nem Kristály Attila a jelenlegi HÖK elnök. Mégis mindenki azt várja, hogy ő váltsa meg a világot... Ezek a kijelentések meg gázok, mint például "Nem Kristály vagyok! Isten ments!" Örülj magadban, senki nem kiváncsi rá. És azt meg nem értem, miért baj az, ha valaki pozitívan vélekedik az iskoláról.

TigerClaw 2008.01.15. 15:40:51

""A Gábor Dénes Főiskola célja, hogy megbízható, gyakorlatorientált hallgatókat bocsáthasson ki"
En inkabb azt latom fo problemanak, hogy ok hogy gyakorlati dolgokat kellene tanulni, de ez nem tortenik meg.
Olyan targyak , olyan tananyagok vannak amik regen elavultak mar, sajnos vagy nem de az Informatika gyorsabban fejlodik mint a tananyag.

Az ugyintezes sokat javult az elmult evekhez kepest es most mar segitokeszek az ugyintezok ami eddig annyi volt sziveset tett nekem hogy dolgozik. Ennek a valtozasnak nagyon orulok.
Az hogy nem kell a Becsi ut es az Etele kozott ingazni ha ugyet akarok intezni nagyon jo... jobban orulnek ha most keztem volna el az iskolat itt, es igy mondjuk a szamomra rossz valtozasok nem ertek volna meglepetes szeruen.

A "GDF-esek ne jelentkezzenek"
Elavult dolog, a cegek a szaktudast nezik foleg hogy jo informatikusokbol hiany van.
Az mas dolog hogy sajnos itt a foiskolan tanult dolgok kozul mint emlitettem mar nagyon sok elavult es sokkal tobb, a jovom szempontjabol hasznos tudast nem sokat adott at az iskola.

Domee 2008.01.15. 16:18:50

2001-ben kezdtem a GDF-en tanulni mint nappalis Informatikus közgazdász. Azután 2004-ben átmentem távra, majd hagytam az egészet és egy újrakezdéssel most 2006-tól távon műszaki menedzsernek tanulok. Az alábbi kis történetemet szeretném megosztani Önökkel/Veletek ami talán segít az én szememmel látni ezt az iskolát.

2001-től egészen 2004-ig egy egész szemesztert sikerült lezárnom. Lógtam, tunyultam, élveztem a középiskola utáni semmi tevést. (Egyetlen dolog, aminek érteleme volt, hogy letettem egy angol nyelvizsgát.) Ez az iskola alkalmas volt arra, hogy az ember ezt az életformát több mint 10 évig folytassa. Úgy gondolom ez az elmúlt években megváltozott, amit pozitívumnak tudok be, annak ellenére hogy a lógni vágyóknak nem olyan jó.
Amikor 2004-ben úgy alakult az életem, hogy el kellett kezdenem dolgozni, ezért mikor távra átmentem, egy új világ nyílt meg előttem. Olyan emberekkel tanulhattam, akik nem azért voltak ott mert a szülők benyomták valahova hogy ne kelljen katonának menni, hanem mert tanulni akartak, tudták mi kell nekik, mit hogyan fognak a munkában használni. Aztán a melóban egyre jobban fel-fel bukkant az amit a suliban hallottam, és néhány esetben egy folyamatot is megértettem, sőt volt hogy a vezetővel beszélni tudtam egy probla megközelítéséről az alapján amit egy GDF-es tankönyben olvastam! Ezután csak szídtam magamat, hogy hogy nem jöttem rá erre hamrabb, már rég elvégezhettem volna a sulit. Mindebből csak azt szeretném kihozni hogy aki akar az tanul, és használható ismereteket lehetett elsajátítani.
A gond ezután az volt, hogy túl sok elmaradt vizsgám volt és nem voltam képes utolérni magam munka mellett annak ellenére, hogy a nagyon kedves és segítőkész évfolyam felelősök mindent megtettek hogy átlássam az elmaradt 40 vizsgámat és ne adjam fel. Végül úgy döntöttem hogy 2006-tól újrakezdem a sulit, így a belefeccőlt energiám nagyrésze nem vész el mert már jópár vizsgám megvolt, ezért jelentkeztem az új BSc MM-es képzésre. Azt kell hogy mondjam hogy a kezdeti megrökönyödés ellenére (nem lehet 10 évig halasztani, drága UV, stb.) nagyon kellemesen csalódtam. Ezt a képzést gyökeresen máshogy csinálták mint az eddigieket. Minket távosokat 90%-ban az Iliason keresztül oktatnak, és a rossz előítélet ellenére (hogy néz ki, láttam már szebb fórumot is stb.) a célnak nagyon jól megfelel a rendszer.
Most végzek a 3. szemeszteremmel és elmondhatom hogy egyetlen! olyan tárgy se volt még amiben nem kaptunk volna legalább 90%-os mentorálást. A kérdésekre nagyon gyorsan jönnek a válaszok, a vizsgákat elég hamar kijavítják, egyedül az üzleti stratégia/tervezés volt amire több mint 2 hetet kellett várni. Magának a GDF-nek egy egyedülálló tulajdonsága hogy egy csomagban megkapunk minden tankönyvet, amit nem azt feltöltik az Iliasra. Más iskolákban SEMMIT nem adnak, rohangálj jegyzetek után meg várd meg míg vissza hozzák a könyvtárba a könyvet. Rájöttem hogy a vizsgákra lehet úgy tanulni hogy átmenjek rajtuk, pedig volt negatív tapasztalatom, nagyon féltem hogy megint elcsúszok és halasztásba torkollik a tanulás, de eddig egyetlen UV-t se kellett fízetnem! Csak akarni kell és időben készülni.
Mivel diploma nélkül kezdtem el dolgozni, rájöttem hogy a diplomának a léte mármint a papír (az én esetemben) semmi köze nincs hogy elnyerjek-e egy állást vagy sem. Az érdekelte őket mit tudok. A híres neves sikolák többsége olyan dolgoakt tanít és olyan durva módon kér szémon aminek semmi értelme a mai világban. Ezek felett eljárt az idő. Egyik autószerelő haverom azért hagyta ott a Bánkit, mert egy 1960-ban írt könyvből tanítják nekik azt ami ma tervező asztalon van. Ezzel szemben én úgy látom a GDF egy amolyan amerikaias képzést ad, nem történelmi a tenkitélye, nincsenek 300 éves oktatási gyökerei, de épp ezért olyan tudást tud adni amit használni is lehet. Semmi érteleme több 1000 oldalas könyvet magolni ha a munkaadónak ebből az első 200 kell. A világ változik, az oktatás nem, a GDF ebben unikum szerintem, és persze a hibái mellett (mert hiba mindenben van) legalább próbálkozik. Lásd HÖK, tényleg olyan volt mintha nem lenne, de ahogy látom kezdünk rájönni hogy magától ez sem megy, ehhez is energia kell, önkéntesek, elkötelezett hallgatók és nyitott vezetőség. Hatalmas előny még hogy nekünk az indexel SEMMIT nem kell csinálni, ami hatalmas terhet vett le a vállunkról.
Mint mondtam hiba mindenben van és erről nagyon jó hogy ezen a helyen is lehet beszélni, mert ez az leső lépés, ami mindig a legnehezebb. Én csak néhány dolgot szeretnék negatívumként kiemelni, ezek elsősorban a távosokat érintik. Ilyen például a kevés kontakt óra. Régebben távon péntek délután is volt előadás, de nem 14:00-től hanem 18:00-tól! Nem rajongok azért hogy a péntek estémet is elbevegyék, de ha már lúd legyen kövér. A másik dolog hogy a távosoknak sokszor írnak ki hétköznapra vizsgákat, ami elég furán veszi ki magát. A kevés vizsga időpont csak a Java I.-nél jelentkezett. Az információ áramlás azért az ETR és Ilias üzenő falain elég hatékony, bár furcsállom én is hogy a Bécsi úti campus és a Frangepán utca elhagyásáról eddig semmilyen hivatalos infót nem kaptam.
Röviden ennyi, összességében én a BSc képzéssel megvagyok elégedve, több a pozitívum, remélem így is marad! :-)

puncsos · http://gdfhid.warserver.hu 2008.01.16. 00:38:41

Na látom nekem is érdemes lesz hozzászólnom.

Először is, puncsos néven ismerhettek. Olyan 4-5 éve pár társammal létrehoztam a GDF Híd oldalát, amelyre elég büszkék vagyunk, mert jópár hallgatónak segített tájékozódni a vizsgák, és az iskola iránt. (Bár most a fórum pont nem megy, éppen átalakulunk.)

Én ég anno 2002-ben kezdtem, lassan befejezem az iskolát. Ami tetszett mindig is, hogy nekünk a régi rendszerben nem az számított, hogy harmadszorra menjünk át a vizsgán, hanem hogy átmenjünk. Aki hülye volt, vagy szart tanulni, az ment tizedszer is vizsgára, mellette meg fizette a pótdíjakat.

Ami azonban nem tetszik: Nem értem, hogyan lehet egy időpontra, egy helyre kiírni 4 vizsgát. Most akkor ugye, melyikből vizsgázzak? Nem igaz, hogy nem lehet egymás mögé csúsztatni őket, 1-1 órai eltéréssel. Ja, hogy nincs terem. Kit érdekel? Akkor írjuk az udvaron.

Amúgy sokan végeztünk már a régi GDF Hídas csapatból, és mindenkinek van munkája. Én speciel biztonságszervező menedzser leszek, és ma is mentem végig egy épületben, és nézegettem sorra a tűzjelzőket, felidézve azt, hogy hogyan működnek, mi a szerepük, stb.

Az új szabályokat nem ismerem, kár volt elvetni a régi moduláris képzést. És sokan tényleg nem tudják, hogy milyen volt kimenni reggelre vizsgázni a Bécsire, aztán hazafelé a buszon a dugóban imádkozni, hogy odaérjek az Etelés vizsgámra. Jah, mi ugye meg még a Frangepán útra mentünk matekra is.

Még egy dolog. 3szor mentem el JAVA gyak órákra, de még sosem találkoztam olyan előadóval, aki egyáltalán el tudta volna magyarázni, hogyan működik az a k.rva speciális extra csomag, szerencsére az egyik haverom .NET tanár, neki ez nem okozott gondot.

Hát most ennyit akartam. Amúgy tetszik ez a csokit adunk a hallgatókért akció :)

Még egy dolog: meg lehet nézni, hogy a Wikipédiában milyen cikkeket hoztunk létre a GDF-ről, és a hozzá kapcsolódó oktatókról. :)

Roland 2008.01.16. 01:33:09

Én szeretnék tenni egy javaslatot, mivel ennek az oldalnak az is a célja, hogy jobbá tedjük az iskolát és remélem valóban olvassa és értékeli az iskola vezetése ezeket a hozzászolásokat.
Sokszor vagyok gondba azzal, hogy valyon milyen tipusú lesz a vizsga.Gondolok itt arra, hogy tesztkérdések leszenke vagy kifejtősek, lesznek-e feladatok, stb.
Az előadásokon ezt biztos elmondják a tanárok,de ha nem tudok bemenni és ahogy olvastam az előttem lévő hozzászolásokat ezzel többen is így vannak akkor erről nem tudok semmit.Mivel az iskola egyik tulajdonsága az, hogy minimális bejárással el lehet végezni és ezzel sokan élnek is, így szerintem ez a probléma elég sok embert érint.
Javaslatom az lenne, hogy atnárok az ILIASon írják ki, hogy milyen lesz a vizsga szerkezete.
Remélem nem kérek lehetetlent, mert szerintem sokan örülnénk ennek.

Krisz 2008.01.16. 11:36:15

Úgy gondolom, hogy az utóbbi években javult a GDF megítélése és már nem létezik a "GDF-esek kíméljenek" címszó a munkaadóknál.
Végülis érthető is, hiszen az oktatás színvonala a jó, a tanárok jók, értenek a munkájukhoz és többségük jól magyaráz (sok egyetemi tanár is van köztük). A problémám az, hogy rengeteg olyan felesleges tantárgy van, ami vagy abszolút nem tartozik a műszaki informatikához vagy tartozik, de a tárgy tartalma olyan, hogy hiába a tanulom meg, annak tudását soha az életben nem tudom majd kamatoztatni. A másik problémám a képzeéssel kapcsolatban az, hogy kevés a gyakorlati tárgy és kevés a gyakorlati tárgyból maga a gyakorlat, soka haszonos tárgyat képtelenség megtanulni az alatt a kevés gyakorlat allat. Ennyit a képzésről.

A legfőbb gondom a GDF-el kapcsolatban a tájékoztatás teljes hiánya.
Pl.: megváltozik a TVSZ, és erről senki egy szót sem szól a hallgatóknak, ehelyett egyszer csak jön a csekk. Eddig én úgy tudtam, hogy tárgyújrafelvételért csak a kiszabott 6 félév képzési idő utáni félévekben felvett tantárgyakért kell fizetni (ezt megkérdeztem a TO-n), mivel én még az 5. félévembe járok, boldogan, bármiféle megkötés nélkül vettem fel a tantárgyakat erre a félévre. Eközben megváltozott a TVSZ, miszerint már a 3. tárgyfelvételért fizetni kell tárgyanként 5800 Ft-ot, még a képzési időn belül. De természetesen erről senkit nem tájékoztattak. Ha tájékoztattak volna, máshogy vettem volna fel a tárgyakat ebben a félévben és az előzőben is. Így fizethetek a következő félévben súlyos pénzeket.

Kérném a főiskola vezetőségét, ha olvassák ezt a blogot, hogy minden félév elején a beiratkozáskor, hivatalos levélben értesítsék a hallgatókat a változásokról!

Bár ez úgysem fog megtörténni, hiszen a GDF-en nem az oktatás az első számú szempont, hanem a lehúzás.

ktgida 2008.01.16. 14:07:35

Sziasztok!
Én a felsőfokú képzésekről szeretnék véleményt hallahi hogy pl miért jó vagy hogy van e szivatás vagy hogy megéri e az a 2év.
Most szeretnék jelentkezni és még nem hallottam semmit ezekről a szakokról.
(engem konkréten a műszaki informatikai mérnökasszisztens érdekelne)

Péter 2008.01.17. 01:34:07

Amit kihagytam: :)
Igazán furcsán és hidegvízként ért, hogy mint kifutó diáknak azt ígérte nekem és csoporttársaimnak a TO, hogy nem kell ősszel jelentős összeget befizetni az újrafelvett tárgyaimért (mivel az előző évfolyam is kiharcolta). Meg is nyugodott mindenki, majdan november közepén jött a levél, hogy leszek szíves tárgyanként 10.000ft-ot befizetni (az új TVSZ alapján!) ha vizsgázni akarok. Nekem 6 tárgyam és 2 szigorlatom maradt ( a tárgyakat időközben abszolváltam:) 29-én Számtech szig:) )

Miért vonatkozik rám új TVSZ, mint amit elvállaltam amikor beiratkoztam?

Miért a BSC keretein belül tudok csak gyakorlatilag vizsgázni, mivel elméleti szinten évközben is lehet csak valahogy nincs időpont rá kitűzve?

Miért a vizsgaidőszak elején kell erről értesülnöm? Abszúrd, hogy kényszerhelyzetbe állítanak és még az is módosul ami betonbiztos??
Én ott voltam eddig az összes tanár-diák fórumon (kb 10en voltunk a teremben ami szégyen ránk nézve, ennek ellenére úgy tűnt hasznos!), ilyenekről szó sem esett!

Igaz, kicsit rosszabul jártam volna az 5500/kredit számítással, de ezt kicsit egyoldalúnak tartom! Ha veszek egy szolgáltatást és menet közben változtatnak, legalább időben fel tudjak készülni vagy legyen esélyem valakivel pontosan megbeszélni a mi is a változás és ne kelljen átnyálazni az egész szak-zsargont előről, amiből szintén csak az derül ki mennyit kell újjabban kifizetni!
....ne az "írjak levelet" sztereotípiával jöjjenek nekem, mikor az idő megy és gyakorlatilag 1 hetem sem volt befizetni ha haladni akarok!
Vállaljanak felelőséget az általuk adott információért és ha így is van ahogy állították (amit kétlek, mert etikátlan, ahogy tálalták) nyeljék le ők a "félretájékoztatás levesét"! Természetesen mindemellett alaposan indokolják is meg, akárki döntése is volt!

Minden félévben jön a levél a pótvizsga üres csekkjeivel, ehhez miért nem tudnak odaröffenteni tájékoztatást a várható változásokról?
Felháborító volt, de lenyeltem, alig várom, hogy befejezhessem a sulit és mehessek tovább.
Alapvetően kezd a suli kifejlődni, de vannak ilyen idegesítő "apróságok" amit egy Európa sőőt Világszinten egyre elismertebb Campus nem engedhet meg magának!
Egyre több cikket olvasok az iskolával kapcsolatban(persze nem mind újkeletű, csak most kezdett el érdekelni), illetve az iskolát képviselő Tanárokról, hajrá csak így tovább!!!!!

De az adminisztráció egy katasztrófa!
Mindenkitől begyűjtik az email címét évről-évre, oda is el lehet küldeni az ilyen általános információkat, hamár egyszer informatikai iskolába járunk:)

Jó lesz ez ha, kicsit csillapítják a befizetések körüli pénzéhséget, amivel annyi régi és új diákot rémísztettek el, amit senki nem engedhet meg magának(bár szép szám a 9000/60000 elismerem, de ebben rengeteg milliomos apukapicihülyefia is bennevan aki tudta cashelni 10évig a vizsgáit és 10x-re valahogy átment és az is aki okos és bárhol megállja a helyét!

Valamint, ha gatyábarázzák a diákok maradéktalan, időben való tájékoztatásának rendszerét!

lothlory 2008.01.19. 20:59:01

Nagyon fontos lenne, a gyakorlati órák számát növelni. Nem mindenki úgy jön ide a suliba tanulni, hogy már profi Java vagy egyéb programozó. Én nagyon becsületesen ott voltam mind az öt gyakorlaton, az elejétől a végéig. Itthon is végig vettem a könyvet. Mégsem megy egy komolyabb progi önálló megírása. December elején volt az utolsó gyak. Szerintem lehetett volna még januárig.
Tehát fontos lenne, hogy több legyen a gyakorlat. Ne kelljen már méregdrágán magántanárhoz menni.
Az iskola is büszkélkedhetne azzal, hogy ők tanítják meg a diákjaikkal amit kell és nem egy magántanár!

Herby 2008.01.21. 22:37:09

Egy igazi "phising" (hu.spam.wikia.com/wiki/Phishing) szoftver kutya füle ahhoz a módszerhez amit a GDF kitalált az e-mail címek aktualizálására :-) Bárki találta is ki a Microsoft szoftver akciót az egy nagy ötlet volt.

Két legyet lehet ütni egy csapásra. 1, a www.gdf.hu az ILIAS az ETR már majdnem azt mondom, hogy tolakodó módon, de jó szándékkal az arcom nyomja kb. 15 másodpercre, hogy "haho öcsi, itt a Microsoft akció, ingyen kapsz mindent, egy e-mail címért cserébe. Nosza erre a hallgató kapja magát és végre beír egy igazi élő e-mail címet az ETR-be. 2, Ezzel szerintem mindenki nyer! A GDF-nek lesz egy igazi aktualizált e-mail törzse, a hallgatónak meg MS licensze "ingyen". Ezek után már csak kell egy mail bomba és minden hírről percek alatt lehet kiadni tájékoztatást a hallgatóknak. Ugyan ezt a célt szolgálja, hogy a beiratkozási lapon ott van vastagon aláhúzva, hogy kedves hallgató könyörgünk adjon egy igazi élő e-mail címet. Ez az amiről a II. GDF Hallgatói Fórumon szó volt. Nagyon jó, csak így tovább! (Félre ne értsetek, nem ironizálok, komolyan gondolom, hogy ez egy bomba ötlet!)

BGF-es barátom meséli, hogy a BGF-en az elektronikus ügyintézést olyan szintre vitték, hogy szinte kizárólag elektronikus üzenetekben kommunikálnak a hallgatókkal. Ha a hallgatónak az ETR-be felkerül egy jegye akkor erről kap egy SMS-t. Ha megjelenik új vizsga lehetőség akkor SMS vagy e-mail útján erről kap értesítést. Ha elfogadták a házi dolgozatát és mehet vizsgázni, akkor kap egy SMS-t. Az e-mail szinte ingyen van (természetesen kell a levelező szerver, illetve az állandó Internet kapcsolat azaz nem ingyenes), míg a tömeges SMS küldés is sokkal olcsóbb és gyorsabb, mint postai úton levelezni a hallgatókkal. Meggyőződésem, hogy nem elhamarkodott kijelentés a részemről, de egy informatikai főiskolán 2008-ban elvárható, hogy mindenkinek legyen egy élő e-mail címe. Ha otthon nincs is mindenkinek Internet elérése, illetve számítógépe, de e-mail címe 99.99%, hogy mindenkinek van a hallgatók közül. A mobil telefon is az életünk része és szinte biztos, hogy a hallgatók 90%-nak van GSM telefonja, így ez is egy kommunikációs felület.

SzabadMadár 2008.01.24. 08:37:35

„Akadémiai magasságokban oktatja a GDF a szervezési és vezetési ismereteket, de maga a GDF, mint cég ugyan olyan szervezeti betegségeket mutat, mint bármilyen más üzleti vállalkozás a versenyszférában.”

Nem, ilyen menedzsmentel, tisztán piaci körülmények között a GDF már rég tönkrement volna.

Elképesztő dolgok voltak, ennek ellenére semmi érdemi előrelépést nem látok:

- a hallgatói információs központ rendszerint telefonon és e-mail-ben is elérhetetlen, ha mégis sikerült: inkompetensek minden kérdésben,
- az új honlap kirivóan ócska (ki a francot érdekel, hogy a rektor éppen mit vacsorázott?!),
- a leveleket képtelenek AJÁNLOTTAN vagy elektronikus úton feladni, így egyeseket meg sem kapom,
- a főigazgatóhoz szóló kérvények átfutási ideje hónapokban mérhető,
- van olyan oktatóm, aki 5(!) tárgyat oktatott a félévben, sejteni lehet ezek milyen szinvonalúak voltak..
- intelligens mosóporhoz illő marketing tevékenységet folytatnak (200.000 Ft-os tandíj mellé adnak egy 1.000 Ft-os pen-drive-ot?!, a Campus-t meghírdetik, mint a GDF innovációját..),
- nyelvoktatás és vizsgáztatás katasztrófális,
- a tandíj kirivóan magas, a minőség és az ár között orditó az ellentmondás.

A fentiek mutatják: úgyan elkezdtek változtatni a rendszeren, de ezek átgondolatlan, véletlenszerű rögtönzések.

Az egész egy rossz vicc, kormányzati szinten kellene megvonni az akkreditációját.

Az ilyenek teszik tönkre a felsőoktatást és ezzel együtt az ország jövőbeni lehetőségeit.

CastorTroy · http://www.kgb.gov.ru 2008.01.24. 14:07:28

Na most én is beszólok:

Emiatt a hatalmas zűrzavar miatt ami itt folyik egyek haverom abbahagyta a sulit, mert elege lett, mert egyik tantárgy eredményét csak nagy erőfeszítések árán tudta kideríteni. Ez amiatt volt mert a Bécsi úti költözés nem volt zökkenő mentes. A bécsi úti rendszert nem integrálták bele az etel útiba ézért tisztázatlan hogy kinek mi a feladata és a halagtók számára sem világos hogy az átköltözöt tárgyakkal kapcsolatos problémákat kinél kell jelezni.

A problémák nem ujkeletüke más forumokan is lehett régebben ezekről olvasni. Ezt a zürzavart csak fokozta a bécsiút megszünése. Cselekedni kéne és nem csak beszélni a problémákról.

Kékes Rafaella 2008.01.24. 16:36:05

Azt kérném a főiskolától hogy már a következő félév elején hirdesse meg egész félévre a vizsgaidőpontokat, hogy tervezhessünk előre.

Mivel csak 3x lehet lejelentkezni (és ebben az átjelentlezés is benne van) ezért ellehetetleníthetik, hogy a félév összes vizsgáját le tudjuk tenni, ha nem tudjuk előre mikorra leszenk kiírva vizsgák. Például most futottam bele egy olyanba, hogy 3 nappal korábban hirdettek meg etr-en egy vizsgát, ami ráadásul nem is könnyű (számítógéphálózatok) és a programtervezetekben sem volt benne. 3 nap alatt akkor sem tudok felkészülni, ha semmi más dolgom sincs, és ehhez jön még az is, hogy gyakran egy időpontra teszenk több vizsgát.

Köszönöm.

Sn00py 2008.01.25. 01:58:26

Olvasva a korábbi hozzászólásokat, úgy látom, hogy sokan ugyanabban a cipőben járunk. Nem akarom ismételni a korábban már megemlített problémákat.
1-2 esetben én is tapasztaltam már némi javulást, de az elvártnál ez elég sovány.
Örülök, hogy lecserélték a TO-s ügyintézőket és megnyilt az információs iroda. A korábbi "helyen" sokszor elöntött az ideg 1-1 kapott válasz kapcsán. Azt hitték, hogy ők tesznek szívességet nekem, holott nekik az a feladatuk, hogy segítsék a diákot. A bicskanyitogató modorukról nem is beszélve.

Nekem, ettől függetlenül még mindig az örökös rohagálással/ügyintézéssel/adminisztrácóval van problémám. Sok időt vesz igénybe 1-1 probléma megoldása, ami értékes perceket/órákat vesz el a tanulástól.

Az új ETR-es szabályok is hátráltatják a diákokat. Nem értem, hogy miért kell lezárni az ETR-t a vizsga előtt 24 órával, amikor komoly fennakadások vannak a vizsgatartozások jóváírásával?! Hallottam olyan esetről, ahol majdnem 1 hónapig tartott míg jóváírták a hallgató egyenlegét, persze azt is úgy, hogy neki kellett köröket futnia/emaileznie, stb. Persze ekkor derült ki az is, hogy a régi UV csekkek már nem jók, újat küldtek helyettük. Mikor megkérdezték, hogy erről miért nem értesítették a hallgatókat, az a válasz jött, hogy "azt hitték már mindenki elhasználta azokat a csekkeket". Ez azért elég negatív szemlélet az iskolától. Nem értem, hogy miért feltételezik a diákokról hogy elhasználják az össze általuk kiküldött csekkeket ?!

Korábban arról volt szó, hogy minden lényeges infót küldenek emailen, ezért kérik minden beiratkozáskor az aktuális email címet. Amióta a GDF-re járok egy darab emailt nem kaptam még az iskolától. Bezzeg az MSDN-es regisztrációról jön az email!

Azt is kicsit nehezményezem, hogy már már jogászi képességekkel kell rendelkezni 1-1 komolyabb ügy megoldásánál és jelezni az iskola felé, hogy amit megkövetelnek az nem jogszerű.

Felhoznék még egy friss példát a vizsgaidőpontokkal kapcsolatban. Adott egy tantárgy (nem akarom nevén nevezni ILIAS fórumban utána lehet nézni), ahol a vizsgaidőszak kellős közepén a hallgatók érdeklődtek a következő vizsgaidőpontól. Első körben a következő válasz érkezett:

"x tárgyból már csak a februári hónapban lesznek vizsgák!"

Miután jelezték, hogy január 31-i dátummal zárul a vizsgaidőszak a következő válasz érkezett:

"Az első félévben minden hónapban, több alkalommal is írtam ki vizsgát, decemberben pedig 60 főre, melyen csak 15 hallgató jelent meg!

Ha a 6 (hat) alkalom és a tárgyat felvett hallgatók létszámának megfelelő hely sem volt elég mozgósító erő, nem tudom minden egyes hallgató személyes kérését teljesíteni.

Minden hallgató, aki több tárgyat is felvesz egy félévben, jól tervezze meg a vizsgára való jelentkezésének időpontjait a kiírásoknak megfelelően.

Tehát ebben a hónapban már nem áll módomban kiírni vizsgát. Még akkor sem, ha tudom, hogy az ETR 31-én lezár!"

Magyarán aki januárban szeretett volna vizsgázni, elfelejtheti a tárgyat a félévre és veheti fel újra (hangsúlyozom, az utolsó vizsga 2007.12.15-én volt!). Rosszabb esetben még fizetnie is kell.

Az iskola elvárja a hallgatóktól, hogy minden szabállyal/törvénnyel/eljárással maximálisan tisztában legyen (ellenkező esetben fizetheti a súlyos pénzeket), ugyanakkor ha az iskola mulaszt, nem kompenzálja a hallgatót.

Úgy gondolom, hogy az iskolának és a hallgatóknak egyaránt az az érdekük, hogy a tanulmányaikat időben és jó eredménnyel elvégezzék, de a sok (jelen és korábbi hozzászólásokban is említett) probléma miatt ez igen-igen hátráltatja a hallgatókat.

Közös érdekünk a siker és hogy mindenki jól járjon. A hallgató azért, hogy jó eredménnyel szerezzen diplomát, az iskola pedig azért, hogy elmondhassa, jó szakembereket adnak át a munkaerőpiacnak.

Elnézést ha kicsit kesze-kusza a mondanivaló.

$n00py

Herby 2008.01.25. 13:17:22

>>>Az új ETR-es szabályok is hátráltatják a diákokat. Nem értem, hogy miért kell lezárni az ETR-t a vizsga előtt 24 órával, amikor komoly fennakadások vannak a vizsgatartozások jóváírásával?! Hallottam olyan esetről, ahol majdnem 1 hónapig tartott míg jóváírták a hallgató egyenlegét, persze azt is úgy, hogy neki kellett köröket futnia/emaileznie, stb. Persze ekkor derült ki az is, hogy a régi UV csekkek már nem jók, újat küldtek helyettük. Mikor megkérdezték, hogy erről miért nem értesítették a hallgatókat, az a válasz jött, hogy "azt hitték már mindenki elhasználta azokat a csekkeket". Ez azért elég negatív szemlélet az iskolától. Nem értem, hogy miért feltételezik a diákokról hogy elhasználják az össze általuk kiküldött csekkeket ?!

SzabadMadár 2008.01.28. 18:41:39

"KORÁBBAN ARRÓL VOLT SZÓ, HOGY MINDEN LÉNYEGES INFÓT KÜLDENEK EMAILEN, EZÉRT KÉRIK MINDEN BEIRATKOZÁSKOR AZ AKTUÁLIS EMAIL CÍMET. AMIÓTA A GDF-RE JÁROK EGY DARAB EMAILT NEM KAPTAM MÉG AZ ISKOLÁTÓL. BEZZEG AZ MSDN-ES REGISZTRÁCIÓRÓL JÖN AZ EMAIL!"

Ezt kiemelem, ha nem haragszol.

Yub 2008.01.30. 18:40:51

Úgy tűník a suli most bepótolja az email elmaradásait, mert ezt az ingyenes szoftvert nekem már 5ször elküldték.
Ma még csak 2szer. Pf

sdram 2008.01.31. 10:02:20

etr-ről kiszedhetnék az idióta ms reklámot. vagy legalább ne kellene mindig továbbléptetni..
gdf.hu-n az az undorító flash reklám az elején. ez milyen, hogy nem enged továbblépni x mp-ig? aki ezt kitalálta, az hol él?
az plusz poén, hogy 3 héten keresztül nem tudtam megnézni az oldalt, üres lap jött le. majd rájöttem, hogy az adblock blokkolja a flash url-jét:
www.gdf.hu/html/images/banners/gdf_jelentkezz_v2.swf
egy tipp: ha a banners szót kiszedik a címből, kapna az oldal + pár % látogatót.

steve 2008.02.04. 09:21:08

Sziasztok! El tudná valaki küldeni egy HÖK tisztségviselő telefonszámát a bornslippy kukacc nuxx ponty hu címre?
Nagyon hálás lennék, fontos lenne.

Péter 2008.02.04. 13:14:27

Csakhogy ne GDF lejárató- negatív kritikákról szoljon az oldal;
Nem tudom, hogy észrevettétek-e, de használja a suli ezt az oldalt, hogy értsétek egy jó példával:
Dr. Zárda Sarolta kiíratta az Etr-be a TVSZ változást és van majd 2 hónapunk felvenni az indexet ha kell! Hatalmas jópont!!!
Komolyan nagyon tetszik a hölgy hozzáállása!

A másik: idén már betartják a tanárok a 3nap dolgozatjavítási határidőt és rögtön fel is kerül az Etr-be.

Csupa csupa apró dolog ami eddig hiányzott, más vezetőknek lenne mit tanulnia a Doktornőtől!
Egyetlen pici apróság ami nem mindenkit érint és megoldható, az egyetemi képzésre való továbblépés a meglévő fősulis diplomával. Nem tudom merre érdemes, mi a módja, mindenhol más információt kapok, kicsit képbekerülhetne a tanulmányi osztály ezzel kapcsolatban, bár ez nem kritikus pontja a sulinak, de kis figyelmességnek megteszi!
Hajrá-hajrá csak így tovább!!

--- 2008.02.07. 18:22:30

Nem azért! De sztem tanulni kéne járni suliba....és nem pedig azért, h kikönyörögd a jegyed, és hogy épp átrugdossanak! Mert az GÁZ!! A magasabb színvonal az iskolának sem ártana! Amúgy meg nem is a színvonallal van baj...hanem a diákok sz**nak sokmindenbe! Például a tanulásba! Meg az órákon való részvételre! És mit várunk a tanároktól, ha a diák nem jár be órára...és csodálkozik h nem megy át vizsgán... elvégre ha a diákok 70 %-a nincs jelen...szerencsétlen nem is tud olyat kérdezni, amivel átengedhetne minket! De ha mégis, nyagyrészünk metehne hídalá...a suli meg nem tudna miből megélni, mert nincs a ki fizet! De vmit azért kéne kezdeni... Mellesleg ez nem egy iskolavédő duma...mert az iskola sem tökély... Fegyelem kéne...és sarokra állás!!!

SzabadMadár 2008.02.21. 08:34:42

„Dr. Zárda Sarolta kiíratta az Etr-be a TVSZ változást és van majd 2 hónapunk felvenni az indexet ha kell! Hatalmas jópont!!!
Komolyan nagyon tetszik a hölgy hozzáállása!”

Ezzel csak annyi a probléma, hogy egy blogról kell tudomást szereznem róla... mert ilyen horderejű kérdésekről sem képesek e-mail-ben tájékoztatást küldeni.

A beiratkozásokhoz szükséges űrlapokat sem ajánlottan küldik ki, a beiratkozásra egy azaz egy nap (pontosabban délelőtt) áll rendelkezésre (azt hiszem nem tévedek túlzottan, ha kijelentem: nincs még Magyarországon egy felsőoktatási intézmény, ahol így lenne), így ha halaszthatatlan dolgom támad (ne adj isten beteg leszek), akkor fizethetem a pótdíjat és a vele járó tort urát.

Nagyjában és egészében három kattintás lenne ezeket egy levelezőlistára elküldeni.

Sanda gyanúm, hogy a főigazgató asszony disznótorosról szóló bejegyzése ennél lényegesen nagyobb erőfeszítést igényel.

(Magát Informatikai Főiskolának nevező intézményről beszélünk)

Hab a tortán a Tanulmányi Osztály egyik kolleginájával történt részéről kimondottan lekezelő, kicsinyes és kioktató beszélgetésem (nem a HIK-ről van szó). Talán egyszer számára is világos lesz, hogy ÉN biztosítom az Ő munkáját.

Kíváncsi vagyok, hogy a Főiskola részéről reflektálni fognak-e a fenti hozzászólásokra.

Péter 2008.02.22. 19:09:07

Hát nem igazán értelek!
Szóval szép dolog, hogy mindent elvárunk, de az etr az egyik elfogadott hirdetőtábla, illik hetente ránézni, abből kiderülnek a fontos információk!
Azért azt ne várd, hogy Te csak "vagy", némi érdeklődés sem árt!
Most már legalább kiírták, eddig még ilyen sem volt!!!
Persze isteni lenne, ha mindenki személyreszabva megkapná az infókat, de lássuk be ez máshol sincs így és nem is lesz!
A tanulmányi osztály még mindig nincs a toppon, de én már profi vagyok a "kihezfordulásban" ajánlom neked, sajnos ismételnem kell magam!
Nem is baj, az egész világ ilyen, neked kell felhajtani azt ami számodra fontos és én ezt támogatom, így kihullik a rostán nagyon sok Istenbarma!

SzabadMadár 2008.02.26. 14:17:51

"A tanulmányi osztály még mindig nincs a toppon, de én már profi vagyok a "kihez fordulásban" ajánlom neked, sajnos ismételnem kell magam!"

Konkrétan 4 napja próbálom őket egy igen fontos kérdésben telefonon/e-mail-ben elérni.
E-mail-ekre nem válaszolnak, telefont fel sem veszik.
Távoktatásos vagyok, gondolom érthető, hogy nincs kedvem felutazni.

"Azért azt ne várd, hogy Te csak "vagy", némi érdeklődés sem árt!"

Nem, azt várom el, hogy 180.000 Ft-ért minden tanulmánnyal kapcsolatos ügyemet (persze, itt most nem vizsgákra gondolok) pontosan és szakszerűen végezzék el, ne nekem kelljen kilincselni és utána járni.
Lehetőleg semmit ne kelljen csinálnom.
Ha mégsem így lenne, akkor korrektek és segitőkészek legyenek.


"de lássuk be ez máshol sincs így és nem is lesz!"

Konkrétan máshol ez elképzelhetetlen. Ilyenek csak a Gábor Dönci Főóvodában vannak.

Herby 2008.02.27. 21:25:30

III. GDF - HALLGATÓI FÓRUM GDF
Helyszín: Gábor Dénes Főiskola - Neumann János terem
Időpont: 2008. március 12. (szerda) 16:00 óra

Ne hagyd ki, a Te véleményed is számít!

Nagy örömmel és szeretettel hívunk a GDF III. Hallgatói fórumára, melyet 2008. március 12-én szervezünk meg a Gábor Dénes teremben. A 2007-es hallgatói fórumok sikerén kedvet kapva úgy gondoltuk, hogy érdemes a 2008-as tavaszi szemeszterben is meghirdetni a hallgatói találkozót a GDF-es hallgatók számára. Várjuk a GDF összes nappalis és távos hallgatóját az összes évfolyamról!

PROGRAM

- 16:00 - 16:05 Megnyitó
- 16:00 - 16:10 Az újjáalakult GDF HÖK tisztségviselők bemutatkozása
- 16:10 - 16:20 GDF Hallgatói Bizottság bemutatása
- 16:20 - 17:45 Közérdekű hallgatói kérdések megválaszolása
- 17:45 - 18:00 Azonnali kérdések és válaszok

Rendezvényünkre meghívtuk a Gábor Dénes Főiskola vezetőit, akik elfogadták meghívásunkat. Akik várják a hallgatói kérdéseket:

- Dr.Zárda Sarolta - Rektor
- Dr.Szász Gábor - Oktatási rektor-helyettes
- Lengyel Zsuzsánna - Főtitkár, a Rektori Hivatal Vezetője
- Faragó Zoltánné - Tanulmányi Osztály Vezetője
- Sümegi Balázs - GDF Információs Iroda Vezetője

Kérjük, hogy kérdéseidet előzetesen írásban küldd el, a gdfhok2008@gmail.com e-mail címre!

Várunk benneteket 2008. március 12-én a Neumann János teremben!

Gábor Dénes Főiskola
Hallgatói Önkormányzat
www.gdfhok.eoldal.hu

B o r a t 2008.04.19. 02:31:58

Péter írta: "idén már betartják a tanárok a 3nap dolgozatjavítási határidőt és rögtön fel is kerül az Etr-be."

Lehet h a BSc-seknél 3 nap alatt megvan a javítás, de a "régieknél" ez sajna nem így van. Most is volt egy olyan vizsgám, aminek az eredményére 3 hetet vártam!!! És addig nem tudtam jelentkezni az UV-re (szerencsére sikerült elsőre, de ha nem sikerült volna, akkor veszítek egy hónapot). Szóval ezen még elég sokat kellene javítani. De h jót is mondjak, pl. Ratkó tanárúr az egyik matekot 2 nap alatt kijavította, és fel is tette az eredményeket az ETR-be!!!

GDFHallgato · http://gdfsucks.blogspot.com/ 2008.05.09. 17:25:40

Nekem ennyi a véleményem.
Olvassátok: gdfsucks.blogspot.com/

Lapidus Ted 2008.08.07. 14:50:44

Tényleg nincs több komment, vagy ezt is "szemlézik"? :)

petike 2008.09.16. 12:07:36

szerintetek a kredit átviteli kérelmet ki a francnak, kell címezni, egyértelmű választ sehol se adtak de szerintem már hűűlyének néznek az infoközpontban:)

bbkmbtni 2009.03.10. 16:42:36

"GDFHallgatonak" üzenném ,hogy felháborító amit művel mivel a GDF teljesen korrektül áll hozzá a dolgokhoz és hallgató központú szerintem teljes mértékben főleg a többi felsőoktatási intézményekhez viszonyítva.De ezt szerintem abszolút nem kell tárgyalni mivel ez az főiskolánk egyik erénye úgyhogy inkább dicsérni lenne oka mindenkinek aki ide jár vagy van egy kicsike esze.
Az pedig ,hogy te már bocsáss meg de abszolút nem vagy felsőoktatásba való már csak azért sem mivel a te általad leírtaknak megfelelő ideje végzed a főiskolát másrészt meg azért sem mert annyira primitív vagy ,hogy ha nem sikerül befejezned az főiskolát egyből leminősíted.Tudjátok szerintem ez mindenkinek ismerős ,hogy megint egy olyan hallgató szeretné lehúzni az főiskolát aki meg sem érdemli ,hogy idejárjon ez nem először történik meg ha jól tudom és ez nagyon sajnálatos de ez az emberi primitívség engem felháborít.Nem elfogadható számomra az ,hogy egy nagyszerű intézményt ilyen egyszerű emberek húzzanak le.De lehet ,hogy ezzel jár ha a főiskolára mindenkit beengedünk.Ami egy szép gondolat és nagyon sok előnnyel is járhat de ezeket nem írnám le mindenki gondolkodjon el és eszébe fognak jutni az érvek de sajnos van egy rossz oldala is mégpedig az ilyen egyszerű primitív emberek.

Szerintem a Gábor Dénes Főiskola egy nagyszerű felsőoktatási intézmény mely rendkívül kiemelkedően sok pozitív erős tulajdonsággal bír más felsőoktatási intézményekkel szemben is én mindenkinek bátran ajánlom ,hogy jelentkezzen a GDF-re aki kellő kitartást és elhivatottságot érez magában a tanulásra.Viszont aki könnyen szeretne láb lógatva továbbtanulni azt arra szeretném megkérni ,hogy ne jelentkezzen a főiskolára adja át a helyet az főiskolára érdemes embereknek.
A GDF egy magas színvonalú, magas minőségű felsőoktatási intézmény amely rendkívül hallgató barát és segítőkész de csak azok számára akik elég elkötelezettek és kitartóak a tanulásra.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.03.10. 17:11:45

@bbkmbtni: ...és most senki nem hiszi el, hogy ezt nem megrendelésre írtad :)
süti beállítások módosítása